news

حمله تهران به رکورد اصفهان در تولید زعفران در واحد سطح

مزایای توسعه کشت زعفران در پایتخت

حمله تهران به رکورد اصفهان در تولید زعفران در واحد سطح

طبق آخرین آمار اعلامی، میزان تولید زعفران در 7 شهرستان پایتخت به 810 کیلوگرم رسیده است. نکته مهم، آن است که این مقدار تولید فقط از 150 هکتار زمین برداشت شده است؛ یعنی هر هکتار زمین حدود 5.4 کیلوگرم زعفران داده است. از این نظر (عملکرد در سطح) رکورد کشور متعلق به اصفهان با 6 کیلوگرم در هکتار است. البته عملکرد در سطح در خراسان شمالی و سیستان و بلوچستان نیز بیشتر از 5 کیلوگرم گزارش شده است. این ارقام مربوط به عملکرد سال 1396 است. با این حال توسعه کشور زعفران با توجه به مزیت هایی که دارد جزو پروژه های اقتصاد مقاومتی استان تهران است و احتمال می رود در آینده پایتخت نقش پررنگ تری در صنعت طلای سرخ بازی کند.

ویژگی های برجسته زعفران؛ کم آب و پرسود!

به گزارش فارس به نقل از سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، تولید زعفران در استان تهران یکی از برجسته‌ترین پروژه‌های مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است. این محصول به دلیل صرفه اقتصادی بالا، ایجاد اشتغال برای خانواده ها، همچنین پایین بودن نیاز آبی آن در استان تهران، به گیاهی پر سود و مهم برای کشت در پایتخت تبدیل شده است. موضوعی که در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بر ادامه این پروژه و افزایش سطح کشت آن در سال 98 تاکید شد.

تطابق زعفران با الگوی بارندگی

زعفران یکی از کارآمدترین محصولات از نظر بهره وری مصرف آب در جهان به حساب می آید. فصل رشد زعفران بیشترین تطابق را با الگوی بارندگی در سراسر کشور از جمله تهران دارد، به عبارت دیگر با شروع بارندگی های پاییزه رشد گیاه شروع و با اتمام بارندگی‌های بهاره رشد آن خاتمه می‌یابد. بنه های زعفران از نیمه اردیبهشت ماه که بارندگی های بهاره قطع می شود یک خواب با دوره ۵ ماهه را طی کرده و در این مدت نیاز به آبیاری ندارد.

دمای پایین تر باعث افزایش راندمان می شود

مطالعات مختلف در زمینه کشت زعفران و امکان توسعه آن در مناطق مختلف استان تهران حاکی از آن است که در تمام این مناطق از جمله شهر ری، دماوند و ورامین میزان برداشت زعفران بیش از همه متاثر از میزان دما و رطوبت است، یعنی دماهای پایین تر باعث افزایش راندمان برداشت می‌شود و فاکتورهای دیگر تاثیر کمتری را نشان می‌دهند.

تولید 810 کیلو زعفران در 150 هکتار زمین پایتخت؛ رتبه دوم از نظر عملکرد در سطح

بر اساس این گزاش، زعفران در شهرستان های پاکدشت، رباط کریم، ورامین، شهریار، اسلامشهر، دماوند و شهر ری کشت میشود و در هر هکتار از اراضی 5.4 کیلو زعفران به دست می‌آید. میزان تولید آن هم اکنون در سطح استان تهران 0.81 تن در سطح بارور 150.1 هکتار است و از این نظر رتبه هفتم را در کشور به خود اختصاص داده و از نظر عملکرد کیلو در هکتار رتبه دوم را در کشور دارد.

به گزارش دنیای زعفران، عملکرد در سطح زعفران در کشور کمتر از 4 کیلوگرم در هکتار است. رتبه اول از این نظر به اصفهان تعلق دارد.

Leave a Reply

Related Articles

Back to top button